Pastasaus

Benodigdheden:
Keukenmes, snijplank, knoflookpers, hapjes- of grotere pan, koekenpan, blender (optioneel)

Ingrediënten:
500 gr rundergehakt
olijfolie
1 pak gezeefde tomaten
1 blik gepelde tomaten
1 ui
1 of 2 tenen knoflook
1 grote of meerdere kleine (winter)wortels
1 prei
1 paprika
1 courgette
verse) kruiden: tijm, basilicum, rozemarijn, oregano (hoeveelheden naar smaak, het is niet gauw teveel)
peper en zout

Zo maak je het:
– Rul het gehakt in wat olie in een koekenpan, voeg knoflook, zout en peper toe naar smaak. Je kunt kiezen om de ui klein te snipperen en aan het gehakt toe te voegen. Je kunt de ui ook later met de andere groenten mee “koken”, of je doet allebei.
– Als het gehakt bruin gerult is, zet je het vuur uit.
– Alle groenten kunnen nu grof gesneden worden, als je de saus met de blender glad wil maken. Of als je van stukjes houdt, dan snijd je alle groenten fijner en gebruik je later geen blender.
– Neem een hapjespan of grotere kookpan en doe hier een scheutje olie in.
– Begin eventueel met het fruiten van de ui, als je deze niet bij het gehakt hebt gedaan.
– Als de ui glazig is voeg je wortel en de gepelde en gezeefde tomaten toe.
– Laat dit even pruttelen.
– Voeg vervolgens de rest van de groenten en alle kruiden toe en laat het pruttelen tot de groenten zacht zijn.
– Als je voor een gladdere saus gaat, dan is dit het moment om met de blender de saus te pureren.
– Voeg het gerulde gehakt toe en laat dit nog even mee warmen.
– Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
En klaar is je pastasaus!

Zo eet je het: Je kunt hem gebruiken om macaroni, spaghetti, lasagne etc. mee te maken, kies bij voorkeur de volkoren pastasoorten. Ook lekker en nog gezonder met courgettepasta!

Tip: Maak eventueel een dubbele hoeveelheid en vries de overige saus in porties in. Of maak van de tweede portie direct een lasagne en vries die in voor een later moment. Zo heb je altijd een gezonde en lekkere maaltijd binnen handbereik!

Geniet ervan ♥