Over mij

Wie ben ik

Mijn naam is Barbara Griffioen. Als echtgenote en moeder van drie kinderen vind ik het belangrijk om goed voor mijzelf en mijn gezin te zorgen. Naast leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden, word ik blij van creatief bezig zijn en tennis of wandel ik graag – waar mogelijk onder het genot van een fijne podcast-. Totale ontspanning ervaar ik tijdens het bakken van taarten en het maken van (gezonde) tussendoortjes.

Huidproblemen

Op mijn 28ste werd ik geconfronteerd met een chronische huidaandoening, Rosacea, in mijn gezicht. Tijdens de medische begeleiding ben ik steeds meer gaan onderzoeken wat voeding hierin voor mij kon betekenen. Periodes van zuivelvrij en glutenvrij volgden elkaar op en dat was niet altijd makkelijk. Wel gaf het me het gevoel dat ik ook zélf iets kon doen. Deze zoektocht bracht me bij een ‘suikerbewuste’ leefstijl. Naast het fysieke aspect, heb ik ervaren dat een huidaandoening ook een gróót emotioneel aspect kent. “Waarom heb ík dit?” was een vraag die regelmatig terugkeerde. Mijn zelfverzekerdheid en eigenwaarde kwamen hiermee in het gedrang.

Bloedsuikerdips en zelfregie

Niet langer wilde ik afhankelijk zijn van mijn huidaandoening en onzekere gevoelens. Net als van de snaaibuien, chagrijnige ochtenden en bloedsuikerdips. Met ups en downs voerde ik stapje voor stapje wijzigingen door in mijn leefstijl en ik ervaarde de positieve werking daarvan op mijn huid, mijn lichaam en mijn gemoed. Steeds meer kennis over voeding werd mij eigen. Ook de balans tussen stress en ontspanning kwamen in dit traject om de hoek kijken. Het boeide me enorm… en met resultaat! Sinds 2013 heb ik geen antibioticum of ander medicijn meer nodig om mijn Rosacea onder controle te houden. Mijn huidaandoening is zelfs helemaal geen issue meer. Daarmee heb ik de regie in eigen hand. Bovendien ben ik bij machte om de draad weer op te pakken als ik het even heb laten verslonzen. Ik kies mijn eigen pad en ik mag alles! Tot op de dag van vandaag zeggen mensen tegen mij:


“Wat ziet je huid er goed uit zeg!”


Opleiding

Het inspireert mij zó om andere mensen te helpen, dat ik een opleiding ben gaan volgen tot voedingsdeskundige. Gaandeweg merkte ik dat een verandering van voedingspatroon niet alleen over voeding gaat. Er gaan veel dieper liggende processen mee gepaard, zoals emoties, overtuigingen, kernwaarden, daadkracht en zelfsturing. Om hierin te leren, te groeien en ervaring op te doen, heb ik de opleiding tot Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach afgerond. En daar is het niet bij gebleven. Blijven leren en ontwikkelen is één van mijn kernwaarden die bijdragen aan mijn eigen vitaliteit. Alle relevante opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd en welke maken dat ik nú gedegen, onderbouwd én diepgaand kan coachen vind je hier.

Werkwijze: doeltreffend en diepgaand

Met mijn manier van werken kijk ik naar mens in het geheel. Wanneer iemand bij mij komt met een probleem of doel, zal ik te allen tijde álle daarbij horende aspecten onder de loep nemen. Ligt de nadruk bij die persoon voornamelijk op leefstijl, dan staat bij mij genieten van voedzaam én genoeg eten voorop. Je leert bewust keuzes maken vanuit kennis. Daarin een goede balans vinden, is waar het om draait. Gaandeweg komen zeer waarschijnlijk ook de motivatie, mentale, emotionele en zingevingsaspecten om de hoek kijken. Hierop anticipeer ik doeltreffend en diepgaand met coaching, zodat je in de kern van het probleem de oplossing vindt.
Het is ook mogelijk om direct vanuit die “andere hoek” te kijken. Door het afnemen van een vitaliteitscheck ontdekken we waar voor jou de grootste uitdaging ligt en kijk ik hoe ik je het beste kan coachen zodat jij op een prettiger “spoor” kunt komen. Hierin begeleid ik je liefdevol en met respect.

Resultaat

Jij komt zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel in balans.
Je bent de leider van jouw leven.
Jij ervaart meer energie en voelt je zelfverzekerd en vitaal!

Benieuwd of ik jou kan helpen? Vragen over een pakket of welke het best bij jou past?
Neem vrijblijvend contact met mij op!Een vitale groet, Barbara