Over mij

Wie ben ik

Mijn naam is Barbara Griffioen. Als echtgenote en moeder van drie kinderen vind ik het belangrijk om goed voor mijzelf en mijn gezin te zorgen. Naast leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden, schilder ik, en tennis en wandel ik graag – waar mogelijk onder het genot van een fijne podcast-. Totale ontspanning ervaar ik tijdens het bakken van taarten en het maken van (gezonde) tussendoortjes.

Huidproblemen

Op mijn 28ste werd ik geconfronteerd met een chronische huidaandoening, Rosacea, in mijn gezicht. Tijdens de medische begeleiding ben ik steeds meer gaan onderzoeken wat voeding hierin voor mij kon betekenen. Periodes van zuivelvrij en glutenvrij volgden elkaar op, en dat was niet altijd makkelijk. Wel gaf het me het gevoel dat ik ook zélf iets kon doen. Deze zoektocht bracht me bij een ‘suikerbewuste’ leefstijl. Naast het fysieke aspect, heb ik ervaren dat een huidaandoening ook een gróót emotioneel aspect kent. “Waarom heb ik dit?” was een vraag die regelmatig terugkeerde. Mijn zelfverzekerdheid kwam hiermee in het gedrang.

Bloedsuikerdips en zelfregie

Niet langer wilde ik afhankelijk zijn van snaaibuien, chagrijnige ochtenden en bloedsuikerdips. Met ups en downs voerde ik stapje voor stapje wijzigingen door in mijn leefstijl. Ik kreeg steeds meer kennis over voeding. Ook de balans tussen stress en ontspanning kwamen in dit traject om de hoek kijken. Het boeide me enorm… en met resultaat! Sinds 2013 heb ik geen antibioticum of ander medicijn meer nodig om mijn Rosacea onder controle te houden. Mijn huidaandoening is zelfs helemaal geen issue meer. Daarmee heb ik de regie in eigen hand. Bovendien ben ik bij machte om de draad weer op te pakken als ik het even heb laten verslonzen. Ik kies mijn eigen pad en ik mag alles! Tot op de dag van vandaag zeggen mensen tegen mij:


“Wat ziet je huid er goed uit zeg!”


Opleiding

Het inspireert mij zó om andere mensen te helpen, dat ik een opleiding ben gaan volgen tot voedingsdeskundige. Gaandeweg merkte ik dat een verandering van voedingspatroon niet alleen over voeding gaat. Er gaan veel dieper liggende processen mee gepaard, zoals emoties, overtuigingen, kernwaarden, daadkracht en zelfsturing. Om hierin te leren, te groeien en ervaring op te doen, heb ik de opleiding tot Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach afgerond.

Werkwijze: vooral blijven eten

In mijn manier van werken ligt de nadruk op genieten van goed eten en genoeg eten. Samen kijken wij hoe jij jouw eetlust geleidelijk kunt verschuiven in de richting van voedzaam eten. Ongezonde voeding blijft wel toegestaan; bewust keuzes maken vanuit kennis en daarin een goede balans vinden, is waar het om draait. Die kennis ga ik met je delen én ik geef je inzicht in de door jou te zetten volgende stap. Gaandeweg komen mogelijk ook de motivatie, mentale, emotionele en zingevingsaspecten om de hoek kijken. Hierin begeleid ik je liefdevol en met respect.

Resultaat

Hierdoor kom jij zowel fysiek als mentaal beter in balans. Je hebt meer energie en juist minder last van hoofdpijn en bloedsuikerdips (snaaitrek). Je slaapt beter en hebt een gezond gewicht en een gezonde huid doordat je darmen optimaal werken. Je voelt je zelfverzekerd en bent de leider van jouw gezondheid. Je voelt je vitaal!

Benieuwd of ik jou kan helpen? Vragen over een pakket of welke het best bij jou past?
Neem vrijblijvend contact met mij op!

Een vitale groet, Barbara