Stamppot rauwe andijvie - De Luxe

Dit gerecht is altijd een topper bij mijn kinderen (en vriendjes en vriendinnetjes).Houd er wel rekening mee dat de bereiding wat tijd vergt. Vooral het snijwerk. Dit zou je dan ook op een ander moment kunnen voorbereiden net als het alvast maken van de dressing.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 5

Benodigdheden

  • Een grote pan
  • Snijplank en keukenmes
  • Koekenpan
  • Puree stamper
  • Meerdere schaaltjes

Ingrediënten
  

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 gr zoete aardappel
  • 400 gr andijvie = ongeveer een halve krob
  • 2 el. bouillon ik gebruik de losse poeder van Vertara, gebruik je blokjes? dan 1 a 1,5

Naar smaak en behoefte kun je toppings toevoegen

  • 250 gr spekreepjes
  • 1-2 appels
  • 1 paprika
  • 2-3 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 bakje champignons
  • 200 gr kaas
  • 1 bakje hamreepjes

Om de andijvie aan te maken

  • 2 delen azijn
  • 1 deel olijfolie
  • paar scheutjes tamari de rode van kikkoman bijv.
  • peper zout en een beetje honing naar smaak
Trefwoord andijvie, appeltjes, kaas, komkommer, paprika, spekjes, stamppot, tomaat