Rodekool met appeltjes

Dit recept is écht heel gemakkelijk en gezond.
Doordat je het zelf maakt, weet je precies wat erin zit en hoef je dus ook geen etiketten te lezen.
Wij kunnen hier 2 keer van eten (5 personen), dus de helft vries ik in voor een later moment waarop ik minder tijd heb om te koken.

Benodigdheden:
1 grote pan, eventueel een theezakje voor losse thee, eens snijplank en mes en optioneel een keukenmachine

Ingrediënten:
2 eetlepels roomboter
1 hele rodekool, fijngesneden
150 ml water
6 kruidnagels
1 el kaneel
1 tl zout
2 appels
rozijnen (optioneel)
1 el azijn
1 el bloem

Zo maak je het:
– smelt de roomboter in de pan
– voeg de fijngesneden (met mes of in machine) rodekool toe en stoof deze in ca. 5 min in de boter
– blus af met het water
– kaneel, zout en kruidnagel (in een leeg theezakje óf steek ze in een part appel) toevoegen en even doorroeren (wanneer je de kruidnagels in een appel hebt gestoken dan voorzichtig roeren)
– het geheel een half uur laten stoven tot de rodekool gaar is
– ondertussen snijd je de appel in blokjes
– wanneer de rodekool gaar is kun je de azijn door het geheel roeren
– Stuif de bloem over de rodekool en samen met de appelblokjes en
eventueel rozijnen kun je het geheel goed doorroeren
– verwijder tot slot de kruidnagel

Klaar is je eigengemaakte rodekool.
Heerlijk met stoofvlees en aardappelpuree!

Geniet ervan♥