Ga terug

Rodekool met appeltjes

Grootmoeders recept!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 8

Benodigdheden

  • 1 Grote pan
  • 1 eventueel een (leeg) theezakje (waar je losse thee in kunt doen) optioneel
  • 1 snijplank en groot mes
  • 1 Keukenmachine optioneel

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 hele rodekool fijngesneden
  • 150 ml water
  • 6 kruidnagels
  • 1 el kaneel
  • 1 tl zout
  • 2 appels
  • 4 el rozijnen optioneel
  • 1 el azijn
  • 1 el bloem

Instructies
 

  • Smelt de roomboter in de pan
  • Voeg de fijngesneden (met mes of in machine) rodekool toe en stoof deze in ca. 5 min in de boter
  • Blus af met het water
  • Kaneel, zout en kruidnagel (in een leeg theezakje óf steek ze in een part appel) toevoegen en even doorroeren (wanneer je de kruidnagels in een appel hebt gestoken dan voorzichtig roeren)
  • Het geheel een half uur laten stoven tot de rodekool gaar is
  • Ondertussen snijd je de appel in blokjes
  • Wanneer de rodekool gaar is kun je de azijn door het geheel roeren
  • Verwijder het theezakje of het appelpartje met de kruidnagel
  • Stuif de bloem over de rodekool en samen met de appelblokjes en eventueel rozijnen kun je het geheel goed doorroeren

Notities

Klaar is je eigengemaakte rodekool.
Heerlijk met stoofvlees en aardappelpuree!
 
Geniet ervan♥
Trefwoord appeltjes, gezond, Rodekool, winter