1 eventueel een (leeg) theezakje (waar je losse thee in kunt doen) optioneel
1 snijplank en groot mes
1 Keukenmachine optioneel
Ingrediënten
2eetlepelsroomboter
1hele rodekoolfijngesneden
150mlwater
6kruidnagels
1elkaneel
1tlzout
2appels
4elrozijnenoptioneel
1elazijn
1elbloem
Instructies
Smelt de roomboter in de pan
Voeg de fijngesneden (met mes of in machine) rodekool toe en stoof deze in ca. 5 min in de boter
Blus af met het water
Kaneel, zout en kruidnagel (in een leeg theezakje óf steek ze in een part appel) toevoegen en even doorroeren (wanneer je de kruidnagels in een appel hebt gestoken dan voorzichtig roeren)
Het geheel een half uur laten stoven tot de rodekool gaar is
Ondertussen snijd je de appel in blokjes
Wanneer de rodekool gaar is kun je de azijn door het geheel roeren
Verwijder het theezakje of het appelpartje met de kruidnagel
Stuif de bloem over de rodekool en samen met de appelblokjes en eventueel rozijnen kun je het geheel goed doorroeren
Notities
Klaar is je eigengemaakte rodekool.Heerlijk met stoofvlees en aardappelpuree!Geniet ervan♥