Rul het gehakt in wat olie in een koekenpan, voeg knoflook, zout en peper toe naar smaak. Je kunt kiezen om de ui klein te snipperen en aan het gehakt toe te voegen. Je kunt de ui ook later met de andere groenten mee “koken”, of je doet allebei.
Als het gehakt gaar is, zet je het vuur uit.
Alle groenten kunnen nu grof gesneden worden, als je de saus met de blender glad wil maken. Of als je van stukjes houdt, dan snijd je alle groenten fijner en gebruik je later geen blender.
Neem een hapjespan of grotere kookpan en doe hier een scheutje olie in.
Begin eventueel met het fruiten van de ui, als je deze niet bij het gehakt hebt gedaan.
Als de ui glazig is voeg je wortel en de gepelde en gezeefde tomaten toe.
Laat dit even pruttelen.
Voeg vervolgens de rest van de groenten en alle kruiden toe en laat het pruttelen tot de groenten zacht zijn.
Als je voor een gladdere saus gaat, dan is dit het moment om met de blender de saus te pureren.
Voeg het gerulde gehakt toe en laat dit nog even mee warmen.
Eventueel op smaak brengen met peper en zout.