Aanvullende informatie

Kennismakingsgesprek

Wanneer je me benadert voor een afspraak hebben we eerst een kennismakingsgesprek. Dit zal veelal telefonisch plaatsvinden. In dit gesprek
leg ik uit wat ik doe. Ik bevraag jou wat doel(en) zijn, zodat ik een beeld krijg wat ik voor je kan betekenen en dit deel ik (waar mogelijk) ook meteen met je. Hierdoor kun jij een geschikte keuze maken voor de route die je wil gaan volgen en het pakket dat daarbij hoort. Tevens kunnen we elkaar even aftasten om te ontdekken of er een klik is. Uiteindelijk bepaal jij of je het ziet zitten om met mij aan de slag te gaan.

Leefstijl- en voedingsanalyse

Voor een leefstijl- en voedingsanalyse vul je allereerst zelf een boekje in dat je van mij ontvangt. Hierin beantwoord je diverse vragen die te maken hebben met eten, drinken, slapen, ontspannen en bewegen. Je neemt dit boekje mee naar onze eerste afspraak en vervolgens gaan we dit helemaal doorlopen en bespreken. Waar nodig vraag ik om verduidelijking. Op deze manier krijg ik een helder beeld van jouw voedingspatroon en leefstijl en kan ik je gerichte adviezen geven om hierin punten te verbeteren. Ook leg ik je uit hoe bepaalde lichaamsfuncties werken, zodat je weet waarom iets wel of niet handig is om te doen. Ik richt me hierbij zoveel mogelijk op jouw mogelijkheden, wat is haalbaar voor jou en wat kun jij daadwerkelijk aanpassen.

Coachgesprek

In een coachgesprek breng ik je aan de hand van een oefening, een gesprek of een ervaring tot inzichten. Deze inzichten kunnen je bewust maken van bepaalde gevoelens, gedachten, patronen, gewoontes die je mogelijk niet van dienst zijn om veranderingen in jouw leefstijl en vitaliteit te integreren. Hierdoor gaat er veelal een heel ander licht schijnen op een situatie en ben jij in staat om daar bewust anders mee om te gaan in de toekomst. Je krijgt weer de regie over jouw keuzes, wat jij echt wil en wie je wilt zijn.

Lichaamsmeting

Meten is weten! Daarom doe ik in elk geval aan het begin en aan het einde van een leefstijltraject altijd een lichaamsmeting. Dit houdt in dat je schoenen en sokken uit mag trekken en op mijn geavanceerde weegschaal komt te staan. Deze meet o.a. je vet- en spierpercentage. Ook je gewicht en BMI wordt gemeten. Zo kunnen we zien of er gedurende het traject iets verandert in je lichaamssamenstelling. Ook zijn er andere manieren waarmee ik meet/check of je vooruitgang boekt in het traject.

Integrale vitaliteitscheck

Met een integrale vitaliteitscheck kan ik in beeld brengen welk aspect bij jou op dit moment de meeste aandacht vereist. Hierbij kijk ik naar de zo geheten verschillende Q’s uit het ‘integrale Mark-Model’ (zie afbeelding). Voorafgaand aan de afspraak vul je hiervoor een uitgebreide vragenlijst in, die we in het eerste gesprek uitvoerig bespreken, zodat ik de juiste interventies kan gaan inzetten in de vervolgafspraken.

Supermarktsafari 

Tijdens een supermarktsafari lopen we samen door de supermarkt en bekijken de producten die je veelal koopt. Wat zijn ‘trucjes’ om goed de supermarkt door te komen? Wat koop je liever wel en wat niet? Samen lezen we de etiketten en kijken we wat bij jouw situatie past. Na deze safari weet jij feilloos welke producten (en schappen) je voortaan links kan laten liggen en wat je wél in de supermarkt kunt kopen.

Koel-/keukenkast check

Met een koel-/keukenkastcheck maken we een rondje door jouw keuken en bekijken we wat er zoal in je kasten te vinden is (en daarbij let ik niet op eventueel vuil). Wat is handig en wat niet? Aan jou natuurlijk de keuze welke producten je behoudt en welke niet. In principe kan je keuken en koelkast hierna geheel leefstijlproof zijn en hoef je alleen nog de producten te kopen die jou en je gezondheid goed doen.